Uusia ratkaisuja ruuan ympärille – Fazer TestEat on avoinna kaikille!

Helsinki sai tällä viikolla mahtavan lisäyksen ravintolakulttuuriin, kun Fazer avasi maanantaina 22.10.2018 Munkkiniemessä TestEat-nimisen lounas- ja tilausravintolan sekä kahvilan. Kaikille avoin ravintola sijaitsee munkkiniemeläisille tutussa IBM:n toimitalossa, osoitteessa Laajalahdentie 23.

 

Ravintolan TestEat-nimestäkin voi ehkä päätellä, että konseptilla tavoitellaan jotain uutta. Ajatuksena on, että ravintola toimii tutkimus- ja pilottialustana uudelle crEATe -innovaatioekosysteemille, jonka kantavina teemoina ovat 1) hyvintointi & terveys 2) kestävää kehitystä tukevat ratkaisut ja 3) asiakaskokemus & ravintolaratkaisut. Kaikille yrityksille avoimen innovaatioekosysteemin tavoitteena on kehittää ruokaan liittyviä ratkaisuja hyödyntämällä uusia teknologioita ja liiketoimintakonsepteja. Ekosysteemi kutsuu eri toimijat, kuten startup-yritykset verkostoitumaan, tutkimaan ja kehittämään tulevaisuuden ruokailuun ja ruoantuotantoon liittyviä ratkaisuja aidossa kulutusympäristössä!

 

Pohjoismaista ruokaa ja designia

 

Tutkimusalusta ei vie huomiota, eikä ole tarkoituskaan, että ravintolan asiakkaat tuntisivat itsensä koekaniineiksi. Kaneista puheen ollen, ravintolassa on saatavilla maukkaan ja terveellisen Fazer Food&Co. buffetin lisäksi myös uuden Wicked Rabbit -konseptin mukaista kasvis- ja vegaaniruokaa. Ravintolan yleisilme on kuitenkin kaukana laboratoriomaisesta korkeine ikkunoineen ja kirkkaine väreineen. Ruokatuotteen ollessa modernia ja pohjoismaista toimii sen rinnalla mainiosti Artekin ja Vitran raikkaat huonekalut. 

 

Ravintolasalin suunnittelussa on huomioitu hyvin erilaiset käyttäjäryhmät ja mausteeksi on lisätty hienoja design-yksityiskohtia, kuten kahvilan flamingotapetti. Ruokailijoille on viihtyisiä pöytäryhmiä, joissa viettää mukavan lounashetken tai tehokkaan lounaspalaverin. Kahvilan puolella matalat tyynyt kutsuvat rennompaan oleskeluun. Etätyöntekijöille on tarjolla ergonomisesti toimivia paikkoja, joissa voi ladata oman kahviakkunsa lisäksi myös työvälineiden akut virtapisteistä. Jatkossa tuletkin löytämään minut useimmiten täältä työskentelemästä!

 

Lue lisää ekosysteemistä ja yhteistyöstä täältä.

Avainsanat: ecosystem, ekosysteemi, food

Kommentit