Riikka Purovesi

Client Manager, Enterprise Unit & Digital Sales, IBM

Olen osa IBM:n suurasiakkuustiimiä Suomessa ja on mahtavaa nähdä erilaisten asiakasyritysten kautta, mitä teknologia voi mahdollistaa. Uudet innovaatiot esimerkiksi datan hyödyntämisen ja tekoälyn alueilta vievät mennessään ja on hienoa olla mukana rakentamassa tulevaisuuden ratkaisuja.

Inspiroidun erilaisten ihmisten kanssa käydyistä keskustelutuokioista ja kohtaamisista. Vapaa-aika kuluu kaikenlaisen liikunnan, kuten sulkapallon ja joogan, parissa. Ruoanlaitto on myös lähellä sydäntä ja ilman jäätelöä olisi mahdotonta elää.

Kim Johnsson

Business Development Manager Partners, IBM

Työskentelen IBM:n kumppaniekosysteemien liiketoiminnan kehittäjänä Suomessa. Olen ollut rakentamassa vauhdilla kasvavaa Suomen Cloud-kumppaniyhteisöä ja ne kuumat aiheet, jotka pitävät minua kumppaneiden kanssa kiireisenä ovat Blockchain, Watson-analytiikka ja IoT-ratkaisut. Minulla on pitkänlinjan kokemus työskentelystä sekä suomalaisissa että kansainvälisissä IT-taloissa. Olen viisinkertainen Suomen mestari ja entinen maajoukkuevesipalloilija, joten vapaa-aikani kuluu uima-altaiden äärellä junioreita valmentaessa.

Teppo Seesto

Ratkaisuarkkitehti

Työskentelen IBM:llä ratkaisuarkkitehtina ja suunnittelen asiakkaille infraratkaisuja 30 vuoden IT-kokemuksella. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat olleet suorituskyky ja korkean käytettävyyden ympäristöt ja ratkaisut. Minulla on 25 vuoden kokemus SAP-ympäristöjen suunnittelusta, projekteista ja migraatioista. Uudempana osaamisalueena mukaan on tullut tekoäly, sen sovelluskohteet ja sen vaatimat infraratkaisut. Päivätyöni ohessa olen toiminut uusien teknologioiden ja tutkimuksen puolestapuhujana. Viimeisimpänä esimerkkinä kvanttilaskenta ja IBM Q, jotka tulevat muuttamaan maailmaa.

Maarit Palo

Yhteiskunta- ja yliopistosuhteet

Olen toiminut IBM asiantuntija-, konsultointi-, myynti- ja johtotehtävissä yli 25 vuotta. Nykyisessä roolissani vastaan yhteiskunta- ja yliopistosuhteista Suomessa ja Pohjoismaissa.  Intohimoni on huippututkimus, innovaatiot ja niihin liittyvän teknologian hyödyntäminen ja osaaminen. Lisäksi olen kiinnostunut uusien kyvykkyyksien rakentamisesta ja kasvattamisesta Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi.
Vapaa-ajan vietän mökkeillessä, golfatessa sekä koirien kanssa ulkoillen. Kaikista mieluisinta on meluisat perhepäivälliset ison perheen ja hyvän ruoan kera.

Petri Nuojua

IoT & Watson Business Development Manager

Vastaan Suomessa kumppaniekosysteemin kehittämisestä etenkin uusien pilvipalveluiden, IoT:n ja kognitiivisten palveluiden osalta. Minulta löytyy yli viiden vuoden kokemus erilaisten kumppanien kanssa ratkaisuportfolion ja menestyvien yhteistyömallien rakentamisesta. Digitalisaatio, kehittynyt analytiikka, koneoppiminen, tekoäly, blockchain tarjoavat kaikki uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää innovatiivisia ratkaisuja. Näiden ilmiöiden parissa keskustelen mielelläni sekä esittelen IBM:n kyvykkyyksiä ja innovoin uutta yhdessä asiakkaiden ja kumppanien kanssa.

WatsonHel

Digitalisaatio ei ole päämäärä, vaan matka kohti kognitiivista liiketoimintaa. Tänä päivänä meillä on käsissämme kognitiivinen Watson-teknologia, jolla on suurempi vaikutus yksilöihin ja yhteiskuntaan kuin koskaan aiemmin. Kognitiivinen yhteisö kokoontuu Watson Helsinki Summitissa Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 18.10.2017 ja se on vuoden ehdoton kohokohta.

Riku Ahlroth

IBM Software Sales

Riku vetää IBM:n analytiikkaliiketoimintaa Suomessa ja hänellä on yli 15 vuoden kokemus IBM:lla eri ohjelmistojen myynnin ja myyntijohdon tehtävissä. Hän on kiinnostunut analytiikan soveltamisesta liiketoiminnan edistäjänä, toimialakohtaisten käyttötapausten kautta. Kognitiivinen aikakausi ja älykäs pilvi tuovat tähän uuden monimuotoisemman kulman, jossa data on vielä vahvemmin keskiössä. Vapaa-aikansa hän viettää hyvässä seurassa ulkoillen, seuraten jalkapalloa ja toimien apurina lastensa harrastuksissa.

Tea Suuronen

Cloud Sales

Teknologia-innostuja ja innostaja, joka saa energiaa muutoksesta. Digitalisaatio antaa meille upean mahdollisuuden ajatella nykyiset prosessit täysin uusiksi.Tea toimii IBM Suomen pilviyksikössä auttaen asiakkaita hahmottamaan pilvistrategiaa ja millaisia mahdollisuuksia liiketoiminta tarjoaa, kun ei keskitytä enää mitä voidaan tehdä, vaan mitä halutaan tehdä. Harrastusrepertuaariin kuuluvat tennis, erilaiset kodin DIY-projektit sekä koiran kanssa noutajien lajinomainen treenaus noudossa ja jäljestyksessä, NOME ja MEJÄ.

Annika Nevaste

Security Leader Finland

Vedän Watson IoT, Security ja Customer Engagement -ratkaisuiden myyntiä. Puhun kognitiivisen aikakauden puolesta ja uskon yritysten saavuttavan kilpailuetua älyllä johtamisen avulla. IoT strategian onnistumisessa relevanttia on realisoituvat liiketoimintahyödyt sekä tekniset kyvykkyydet, jotka mahdollistavat edistyneen analytiikan, tekoälyn sekä perusteelliseen tietoturvan. Haluan kannustaa yritysjohtoa huomioimaan kyberturvallisuuden ja sen tärkeyden. Kokemusta on kertynyt yli 10 vuotta myynnistä ja sen johtamisesta, ja on saan aina uutta virtaa yhdessä tekemisestä hyvällä fiiliksellä.

Janne Niemelä

Olen kiinnostunut teknologian hyödyntämisestä tuotteiden, palveluiden ja liiketoiminnan kehittämisessä. Erityisenä mielenkiinnon kohteenani on kognitiivisen teknologian luomat mahdollisuudet tehdä asioita älykkäämmin. Matkan varrella olen oppinut arvostamaan suunnittelussa ihmiskeskeistä ajattelutapaa hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. Vapaa-ajalla mieli lepää parhaiten, kun tekee jotain fyysistä, kuten vanhojen huonekalujen entisöinti. Jos ehtisin, opiskelisin mielelläni puun liitostekniikoita.

Esa Torniainen

HR Partner

Esa Torniainen toimii Suomen IBM:llä HR Partnerina taustanaan monipuolinen ura tietotekniikan palveluliiketoiminnassa asiantuntija-, esimies- ja kehittämistehtävissä. Vuosikymmenet työelämässä ja pitkä esimiesura ovat opettaneet kuuntelemaan ihmisiä ja arvostamaan monimuotoisuutta ja vastuullisuutta. Vapaa-ajallaan hän mielellään vaivaa aivojaan näytämötaiteiden suurkuluttajana ja nauttii hyvästä ruoasta. ”Opin, siis olen.”

Miia Martikainen

Konsultti, IBM

Miia toimii strategia- ja analytiikkakonsulttina IBM Suomella ja keskittyy erityisesti
digitaalisen terveydenhuollon ja kognitiivisten teknologioiden alueelle.
Miia haluaa olla mukana terveyden ja hyvinvoinnin digitaalisessa murroksessa,
muovaamassa organisaatioiden toimintaa ennakoivammaksi, personoiduksi ja
vaikuttavuusperusteiseksi. Ikääntyvä Suomi on hänen mielestään kiehtova alusta
uusille terveyden ja hyvinvoinnin innovaatioille.

Sami Kuronen

Pilviarkkitehti, pilvipalvelut, IBM

Sami Kuronen toimii arkkitehtinä IBM:n pilviratkaisuiden myynnin tuen parissa kaikissa Pohjoismaissa. Samin tavoitteena on auttaa asiakkaitamme rakentamaan optimoituja pilviratkaisuja IBM:n pilvialustalle ja selviämään erilaisista infrastuktuurihaasteista pilvien ympärillä. Samilla on yli 20 vuoden kokemus IT-ratkaisuista erilaisissa ympäristöissä ja yrityksissä. IBM:llä Sami on työskennellyt toistakymmentä vuotta palvelu- ja tuoteyksiköissä. Sami on ollut myös kehittämässä muun muassa IBM:n palvelutuotteita usean vuoden ajan.

Sata kasvutarinaa

Yrittäjyys on suomalaisen hyvinvoinnin perusta. Suomen satavuotista historiaa juhlistaakseen IBM Suomi kerää ja julkaisee suomalaisia yritystarinoita toimimaan innoittajina nykyisille ja tuleville kansallisille kasvutarinoille. #100kasvutarinaa

Johanna Pöri

Myyntijohtaja, IT-infrastruktuuripalvelut, IBM

Infrastuktuuripalveluiden myynnistä vastaavalla Johanna Pörillä on yksi tavoite: luoda palveluintegraatioratkaisuja, jotka tukevat asiakkaiden kognitiivisen tietojenkäsittelyn tulevaisuuden tarpeita. Johanna on tehnyt pitkän työuran teknologiapalveluiden parissa, useassa eri roolissa – konsulttina, myyjänä, business managerina, tiiminvetäjänä ja palvelulinjan johtajana. Tämänhetkisessä työssään hän saa yhdistää monipuolisesti aikaisempaa kokemustaan eri toimialoista ja asiakkaista. Johanna uskoo tiedolla johtamiseen. Omassa työssään, myynnin vetäjänä, hän innostuu erityisesti siitä, kun voi hyödyntää uusia keinoja asiakkaiden liiketoiminnan edistämiseksi.

Vieraskynä

Suuret ideat on tehty jaettaviksi.

Vieraskynän alla julkaisemme vierailevien kirjoittajien keskustelunavauksia digitalisaation tarjoamista mahdollisuuksista nyt ja tulevaisuudessa. Suuret ideat on tehty jaettaviksi. #älykässuomi

Kari Huoponen

Johtaja, suurasiakasmyynti, IBM

Kari on yli 30-vuotisen työuransa aikana toiminut asiantuntija-, myynti- ja johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Vuoden 2017 alusta Kari on johtanut Suomen IBM:llä suurasiakkaiden myyntiyksikköä vastuullaan teollisuuden, energian, telekommunikaation, median ja kuljetuksen toimialat. Karin intohimo on auttaa suomalaisia yrityksiä pärjäämään kovassa globaalissa kilpailussa digitalisaation mahdollistamien tuote- palvelu- ja liiketoimintainnovaatioiden avulla. Vapaa-ajallaan Kari urheilee ja soittaa trumpettia sinfoniaorkesterissa sekä toimii kahden lapsenlapsensa aktiivisena ukkina.

Mirva Antila

Toimitusjohtaja, IBM

Mirva työskenteli ennen toimitusjohtajuuttaan yli 20 vuoden ajan IBM:llä myynnin ja liiketoiminnan johtotehtävissä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Hän suhtautuu intohimoisesti myyntiin ja myynnin johtamiseen ja johtamisessa hän uskoo siihen, että luottamus ihmisiin ja heidän kykyihinsä, sopivasti tuettuna, saa aikaan ihmeitä. Asenteen merkitys on ratkaiseva, ja Mirvan mottona onkin: ”Asenne ratkaisee aina”. Vapaa-aika hänellä kuluu urheilun, lukemisen sekä perheen ja ystävien parissa, usein hyvän ruuan merkeissä.

Sturt Ison

Nordic Technical Sales - Counter Fraud, Public Safety & Intelligence

Sturt works with public safety, intelligence solutions and counter fraud management at IBM. He enjoys helping his customers visualise, correlate, manage and organize increasing amounts of information to drive positive real world outcomes across the areas of fraud, relationship analysis and crime in commercial and public safety sectors.

Tuukka Vartiainen

Rahoitusalan analytiikkaratkaisujen arkkitehti, IBM

Digitalisaatio muuttaa liiketoimintamalleja. Käyttäjälähtöiset palvelut sähköisissä kanavissa ja erityisesti kätevät mobiilisovellukset ovat luoneet monelle uudelle fintech-yritykselle kilpailuedun. Pankit ja vakuuttajat tarvitsevat nyt uusia ratkaisuja vastatakseen haasteeseen. Prediktiivinen asiakasanalytiikka ja kognitiiviset ratkaisut tarjoavat keinon ymmärtää asiakasta ja tarjota henkilökohtaista palvelua sähköisissä kanavissa. Samalla blockchain ja pilviteknologiat tuovat kustannustehokasta ketteryyttä uusien ratkaisujen alustana. Näiden ilmiöiden pohjalta Tuukka keskustelee, esittelee ja innovoi asiakkaiden kanssa.

Jouko Poutanen

Yritysarkkitehtuurin asiantuntija, IBM

Jouko työskentelee arkkitehtina läpi IBM:n yksiköiden, suunnitellen ratkaisuja asiakkaan liiketoiminnan tarpeisiin mm. kognitiivista ja IoT-teknologiaa hyödyntäen. Hänellä on kattava kokemus kaupallisesta ohjelmistokehityksestä, laajojen liiketoimintakriittisten ratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä asiantuntijoiden johtamisesta. Erityisesti Jouko keskittyy rakentamaan uusia digitaalisia kyvykkyyksiä kiinteäksi osaksi liiketoimintaa. Lisäksi teknologian vaikutukset sekä mahdollisuudet yksilö-, yritys- ja yhteiskunnallisella tasolla kiinnostavat Joukoa. Vapaa-ajalla hän viihtyy metsässä, ilmassa tai elävän musiikin parissa.

Ella Haapiainen

Johtaja, kumppanit ja ekosysteemit, sekä pienet ja keskisuuret asiakkaat, IBM

Minun tehtävä on rakentaa kumppani- ja ekosysteemiverkostoa Suomessa sekä johtaa yhteistyötä pienten ja keskisuurten asiakkaiden kanssa. Kokemusta on kertynyt myynnin ja muutoksen johtamisesta Suomessa sekä Pohjoismaissa. Uskon siihen, että asenne on päätöskysymys ja ihmiset ja tiimit, joilla on oikea asenne, pystyvät mihin vaan. Pohdin päivittäin kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa, kuinka teknologia tuo meille uusia mahdollisuuksia ja miten voimme sen avulla viedä tekemistä uudelle tasolle. Teknologian, pilvipalveluiden ja ketterien ekosysteemien avulla meillä on globaalit ja paikalliset markkinat kauppapaikkoina – business mahdollisuuksia on! Inspiraation lähteenä toimivat menestystarinat, luonto ja digitaalinen aika. 

Petri Hyysalo

Design- ja palvelusuunnittelujohtaja, IBM Global Business Services

Petri Hyysalo toimii Suomessa IBM Interactive Experience -palvelualueen johtajana ja hänellä on laaja kokemus asiakasrajapinnan ja asiakaslähtöisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisestä. Petrin mielestä IBM Design Thinking on erittäin hyvä lähestymistapa uusien palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen ja se toimii niin B2C-, B2B- kuin B2E-alueilla, joissa loppukäyttäjä on kuluttaja, yritysasiakas tai yrityksen oma työntekijä.

Tero Rauhala

Markkinointijohtaja, IBM

Toistakymmentä vuotta IBM:llä vaikuttanut Tero Rauhala toimii markkinointitehtävissä Pohjoismaissa. IBM-uransa aikana Tero on ehtinyt olla monessa mukana: PC-liiketoiminnan pohjoismaisen markkinajohtajuuden yhtenä taustavaikuttajana ja IBM:n palvelutarjoaman markkinoinnin käynnistäjänä. Hän uskoo kumppanuuksien ja ekosysteemien voimaan tietotekniikan alalla.

Rami Ahola

Johtava konsultti, elektroniikkatoimiala, IBM

Rami Aholalla on laaja kokemus liiketoiminnan eri osa-alueista, ja hän on toiminut puolijohde- ja kuluttajaelektroniikan parissa 20 vuoden ajan. IBM:llä hän auttaa globaaleja elektroniikkateollisuuden asiakkaita saavuttamaan parempia tuloksia strategiakehityksen, liiketoiminnan transformaation ja uusien liiketoimintamallien saralla. Urheilu on tiivis osa Ramin vapaa-aikaa, mutta lentopallolle hän haluaisi löytyy vielä enemmän tilaa kalenteristaan.

Kim Rejman

Tekninen asiantuntija, Sales Performance Management, IBM

Kim Rejman toimii IBM:llä myynnin tehostamisen ja palkitsemisen parissa, ja hänellä on liki 20 vuoden kokemus taloushallinnon alalta. Ennen IBM:lle siirtymistä Kim on työskennellyt sekä business controllerina että suunnittelu- ja konsultointitehtävissä asiakaspuolella. Töiden ulkopuolella Kim viettää aikaa kamppailulajien parissa valmentaen Krav Magaa ja Taekwondoa.

Pekko Päivärinta

Tallennusratkaisujen myyntipäällikkö, Pohjoismaat, IBM

Pekko Päivärinta toimii IBM:llä palvelin- ja tallennusyksikössä vastuualueenaan tallennusmyynti Pohjoismaissa. Hän sai ensikasteensa IBM:n maailmaan perinteisiksi muodostuneissa lasten joulujuhlissa 1980-luvun alussa. Kymmenvuotiaana hän kirjoitti koulussa aineen äidinkielentunnilla aiheesta ”Mikä minusta tulee isona?” Hän kirjoitti valmistuvansa insinööriksi ja menevänsä töihin IBM:lle. Kaksi vuosikymmentä tuon jälkeen tämä haave oli toteutettu. Pekon lähes 20 vuoden laaja-alainen kokemus IT-infrastruktuureista on antanut loistavat eväät tarkastella infrastruktuureja osana koko IT-ympäristöä – ja hän todella murtaa perinteisiä ajattelutapoja uusien innovaatioiden avulla.

Lahja Björn

Ohjelmistoratkaisut, IBM

Lahja Björn toimii IBM:llä sovellusratkaisujen myynnissä. Lahja haluaa tuntea asiakkaiden liiketoiminnan haasteet pystyäkseen innovoimaan asiakkaiden kanssa yhdessä juuri heitä parhaiten palvelevat ratkaisukokonaisuudet. Lahja korostaa päätöksenteossa käytettävän tiedon saatavuuden helppoutta ja käytettävän tiedon oikeellisuuden merkitystä. Hän näkee teollisen internetin avaavan aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tiedon hyödyntämiselle ihmisten hyvinvointia edistävänä suureena, ja kannustaa eri alojen yrityksiä yhteistyöhön uudenlaisten teknologisten ratkaisujen kehittämisessä.

Juha Hulkkonen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja, IBM

Juha Hulkkonen on tehnyt asiakkaittensa työtä tutuksi itselleen siellä, missä asiakas oikeasti on – tehtaissa, konepajoissa, isommissa ja pienemmissä marketeissa, pankkisaleissa. Digitaalisuuden roolin kasvaessa liiketoiminnan sorvinlastuja löytyy enää harvemmin Juhan kengänpohjista työpäivän jälkeen, mutta edelleen paras työpäivä on työpäivä asiakkaalla. Juha on toiminut useissa yrityksiä ja julkista tutkimusta yhdistävissä teknologia- ja palveluinnovaatiohankkeissa antamassa osaltaan IBM:n kansainvälistä panosta julkisten palvelujen ja liike-elämän kehittämiseen.

Tuomo Haukkovaara

Vice President, Solutions, IBM Nordic

Tuomo Haukkovaaralla on laaja kokemus eri liiketoiminta-alueiden vetämisestä. Nykyisessä tehtävässään Tuomo vastaa IBM:n ratkaisuliiketoiminnasta ja hänen vastuullaan ovat kognitiiviset ratkaisut kaikissa Pohjoismaissa. Urheilu kuuluu läheisesti Tuomon elämään ja hän onkin jo kolminkertainen Ironman.

Esa Karell

Ratkaisukonsultti, henkilöstöratkaisut, IBM

Esa Karell toimii IBM:n analytiikkayksikössä asiantuntijana. Esa innostaa päivittäin asiakkaita analyyttisempaan ja reaaliaikaisempaan henkilöstön kehittämiseen ja HR-toiminnallisuuksien hyödyntämiseen. Tätä tarvitaan, koska innokkaat ihmiset saavuttavat toistuvasti parempia tuloksia liiketoiminnassa.

Kyösti Laiho

Euroopan myyntijohtaja, tietokantaratkaisut, IBM

Kyösti Laiho, tai tuttavallisemmin Köppä, vastaa IBM:n tietokantaohjelmistojen myynnistä Pohjoismaissa. Köppä on työskennellyt vuosia tietokantojen ja asiakkaiden kanssa Suomessa, Euroopassa ja USA:ssa, ja ollut usein mukana uusien ratkaisujen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Mobiili- ja web-sovellusten kehittämisen ihmeellinen maailma takaavat, että tiedonhallintaa ja informaation käsittely on kaikessa mukana. Köpän filosofian mukaan tietokantojen käyttö vaatii paitsi pragmaattista ajattelua ja aina välillä myös uuden kokeilua. Investointi oppimiseen kannattaa aina. Sen kautta oppii, mihin kannattaa investoida.

Harri Stranden

Arkkitehti, järjestelmä- ja teknologiayksikkö, IBM

Harri Stranden toimii IBM:llä teknologia-arkkitehtuurien konsultoinnin parissa lähes 40 vuoden laajalla kokemuksella IT-alasta. Arkkitehdin roolissa pilviratkaisut sekä mitä moninaisimmat konesaleihin ja palveluiden hallintaan liittyvät kyvykkyydet ja niiden kehittäminen ovat Harrin ominta alaa. Päivän polttavat teesit eri IT-infrastuktuureihin liittyen ovat käsittelyssä tämän blogin teksteissä.

Anna Levlin

Sosiaalisen median ja myyntikoulutuksen asiantuntija, IBM

Anna työskentelee IBM:n markkinointitiimissä sosiaalisen median ja myynninkoulutuksen parissa. Tiedon ja viestintäkanavien lisääntyessä tiedon löydettävyyden ja jäsenneltävyyden merkitys korostuu. Anna toivoo, että hukkumisen sijaan jokainen löytäisi oman tavan hyötyä käsillä olevasta tiedosta.

Timo Koskinen

Teknologiajohtaja, IBM

IBM Suomen teknologiajohtajana toimiva Timo on tehnyt töitä ICT-teknologioiden parissa jo yli 25 vuotta. Timolla on syvä ymmärrys sekä ajankohtaisista että tulevaisuuden teknologiailmiöistä, kuten esineiden internet, teollinen internet, lohkoketju, kvanttitietokoneet ja kyberturvallisuus. Vaikka luonteeltaan Timo on teknologiaintoilija, ymmärtää hän tämän päivän IT-alan muuttuvien liiketoimintamallien tärkeyden ja niiden jalostamisen.

Leena Vainio

Johtaja, Pohjoismaiden markkinoinnin strateginen suunnittelu, IBM

Markkinointijohtaja Leena Vainio vetää IBM:n strategisten ratkaisualueiden markkinointia Pohjoismaissa. Viimeisen viiden vuoden ajan hän ollut siirtämässä Suomen IBM:n markkinointia ja viestintää digitaalisen aikaan ja kohti uusia asiakkaita. Nyt on menossa myynnin muutosprosessi. Myynti ja markkinointi ovat suuremmassa muutosprosessissa kuin me osaamme kuvitellakaan juuri nyt. Markkinointijohtajan rooli vaatii muutosta; asiakasjohtajaksi tai digitaalisen kokemuksen vetäjäksi.. Mihin suuntaan pitäisi mennä ja mitä tässä muutoksessa tarvitaan?

Tommi Ristola

Asiantuntija, hybridipilviratkaisut, IBM

Tommi Ristola työskentelee IBM:n Hybrid Cloud -myyntiyksikössä toimien mm. kaupan, teleoperaattoreiden ja teollisuusasiakkaiden parissa. Tommin yli 15-vuotinen IT-ura on tarjonnut eväitä laajempaan ymmärrykseen yritysten arkkitehtuureista. Tämän hetken kuumimmat teknologiailmiöt, kuten pilvi, mobiili, API-talous, BPM ja DevOps muuttuvat selkeiksi rakennuspalikoiksi ja osaksi asiakkaiden digitaalista transformaatiota.

Timo Pentikäinen

Social Business Solutions Architect, IBM

Timo Pentikäinen työskentelee IBM Suomen ohjelmistoryhmässä kollaboraatiotuotteiden asiantuntijana ja evankelistana. Timo kannustaa asiakasorganisaatioita tehokkaampiin prosesseihin hyödyntäen sosiaalisia ja moderneja työskentelytapoja. Tärkeintä on saada organisaatiot parantamaan nykyisiä prosessejaan, eikä vain muuttamaan työskentelytapoja. Tarkoituksenmukainen muutos parantaa työntekijöiden ja organisaatioiden tehokkuutta.

Antti Partanen

Johtaja, pilvipalvelut, IBM

Johdan Pohjoismaissa IBM:n pilviratkaisuiden palvelumyyntiä ja tehtäväni on rakentaa IBM Cloud-ekosysteemiä.  Repussani on erittäin kehittyneitä pilvipalveluita yritysten sisäisistä pilviratkaisuista julkisiin ja hybridipilviin. Erilaisten pilviratkaisuiden käyttöönotto ja yhdistäminen tietoturvallisesti ovat edelleen kuumia kehitysalueita. Minulla on yli 10 vuoden kokemus myynnistä ja sen johtamisesta Suomessa ja Pohjoismaissa, lähes kaikkien IBM:n palveluiden ja tuotelinjojen saralla. Olen työskennellyt kaikenkokoisten yritysten kanssa sekä suora- että kanavamyynnissä.

Pekka Leppänen

Sales Lead, Healthcare, IBM Finland

Digitaalinen transformaatio tapahtuu nyt ja se koskettaa kaikkia toimialoja. Ennen kaikkea se vaikuttaa siihen, kuinka työskentelemme ja elämme. Digitalisaation ja analytiikan tuoma muutos terveydenhuoltoon on läpikotainen. Panostus terveyden ylläpitämiseen suhteessa sairaanhoitoon kasvaa ja hoito muuttuu yleisestä entistä personoidummaksi. Lisäksi toimialan ansaintalogiikka muuttuu palveluveloituksesta tuloksellisuuteen perustuvaksi. Pekka työskentelee IBM:n terveydenhuollon toimialatiimissä. Hänen taustansa on analytiikkaliiketoiminnan vetämisessä ja analytiikan soveltamisessa toimintojen uudistamiseen. Pekka innostuu uusista asioista ja niiden soveltamisesta vanhoihin ongelmiin. Mutta oikeasti vain purjehdus on tärkeää.

Roope Hyöky

Liikkeenjohdon konsultoinnin asiantuntija, IBM

Roope Hyöky johtaa IBM:n Strategy and Transformation –konsultointiyksikköä ja auttaa joukkoineen yritysjohtoa viemään läpi niin pienet kuin suuretkin muutokset, alusta loppuun. Roopen vetämä strategioiden laatimiseen ja niiden jalkauttamiseen erikoistunut tiimi on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä asiakkaiden kanssa mitä monimuotoisimmissa liikkeenjohdon haasteissa. Blogissa hän kertoo asiakaskokemuksen ja eri yritysjohdon roolien yhdistämisestä, ja yhteen hiileen puhaltamisesta menestyksen saavuttamiseksi.

Inna-Kristiina King

Järjestelmäimplementaatioiden ja järjestelmäkäytettävyyden asiantuntija

Inna-Kristiina King on vankkaa kansainvälistä kokemusta omaava yritysjärjestelmien käyttöönottoprojektien projektipäällikkö. Inna uskoo vankasti käytettävyyden merkityksen kasvuun organisaatioissa. On selviä merkkejä siitä, että Suomessakin aletaan arvostamaan järjestelmien työntekoa helpottavia piirteitä, ja ymmärretään niiden merkitys työn tehokkuuteen. Kaikki lähtee työpäivästä ja sitä ympäröivistä prosesseista: miten saada työtä tekevät ihmiset käyttämään päivänsä mielekkäästi ja tehokkaasti.

Jukka Ruponen

Arkkitehti, liiketoiminnan analytiikka, IBM

Jukka Ruponen löytää analytiikan avulla ratkaisuja asiakkaiden käytännön haasteisiin. Sen lisäksi hän on Suomen johtavia big data -asiantuntijoita. Tulevaisuuden isoja yhteiskunnallisia haasteita ratkottaessa analytiikkaratkaisuilla on merkittävä rooli. Sen avulla pystytään esimerkiksi kohdentamaan pieneviä resursseja mahdollisimman tehokkaasti hyödyntämällä keskenään vertailukelvottomia, muuttuvia tietolähteitä. Jukka auttaa asiakkaitaan luomaan järjestystä tarjolla olevaan tiedon tulvaan.

Reijo Alén

Kehitysjohtaja, IBM

Reijo Alén toimii kehitysjohtajana IBM:n ulkoistusliiketoimintojen yksikössä.

Reijo uskoo siihen, että meidän tulisi avoimemmin hyödyntää globaalisti eri maissa jo parhaiksi testattuja ratkaisuja suomalaisen yhteiskunnan erityisongelmia ratkottaessa. Kokemusten vaihto ja jakaminen ovat asioita, joiden avulla voimme kehittyä maailman parhaiksi. Miksei innovaatioita siis rakennettaisi valmiiden alustojen päälle? Jaetulla ja yhdessä tehdyllä on suurempi vaikutus kuin itse ja yksin tehdyllä.

Miikka Kiiski

Kehitysjohtaja, IBM

Miikka Kiiski vastaa Suomen IBM:ssä terveydenhuollon ekosysteemin kehittämisestä ja keväällä 2017 avatun Helsingin Watson Health Centerin toiminnasta. Terveydenhuollon suuriin haasteisiin vastaaminen edellyttää täysin uudenlaista näkökulmaa siihen, miten digitalisaation, alustatalouden ja kognitiivisten teknologioiden avulla voidaan saavuttaa merkittävästi suurempi palvelujen vaikuttavuus entistä pienemmillä resursseilla.

Jarkko Haapalainen

Johtaja, IoT-liiketoiminta, IBM

Jarkko Haapalainen vastaa IoT-liiketoiminnasta IBM:llä. Hänen näkemyksensä mukaan IoT:lla tulee olemaan merkittävä rooli eri toimialojen digitalisaatiossa ja Suomen kilpailukyvyn vahvistamisessa uudenlaisten tuotteiden ja palveluiden avulla. Jarkon missiona onkin löytää yhteistyössä IBM-tiimin ja asiakkaiden kanssa sellaisia toimialakohtaisia ratkaisuja, joissa teknologiset kyvykkyydet ja liiketoiminnan arvo yhdistyvät parhaalla tavalla.

Laura Sutinen

Analytiikan asiantuntija

Laura Sutinen on työskennellyt suurimman osan urastaan ratkaisten erityishaasteita metsä- ja jalostusteollisuuden saralla. Lauran päätavoitteita on tuoda vähittäiskaupan asiakaslähtöisyysajattelua myös teollisuuteen. Kestävä, aito kasvu perustuu koko toimitusketjun analysoituun ymmärtämiseen ja muutos lähtee aina ihmisistä. Yhdistämällä älykästä teknologiaa, dataa ja inhimillistä ajattelua saadaan tuloksia. Onkin tärkeää pohtia niitä käyttökohteita, missä kertyvästä datasta olisi eniten hyötyä inhimillisen päätöksenteon tukena.