Ismit murskaksi Australian nurmikentällä

Oletko koskaan miettinyt, mistä syntyy ahaa-elämys, joka pysäyttää? Se hetki, kun asioiden loputtomassa virrassa langat punoutuvat yhteen, ja kaikki onkin hetken itsestään selvää. Joskus yksi kuva riittää saamaan aikaan sen tunteen. Kerron esimerkin.

Minulla oli ilo osallistua tilaisuuteen, jossa murrettiin ismien myyttejä. Tiedäthän: niitä sanoja, jotka jokaisen itseään kunnioittavan ajan hermolla olevan alan ammattilaisen on lausuttava sopivan tilaisuuden tullen. Kaiken nähneet kyynikot sulkevat korvansa kuullessaan ne. Kokeneet konkarit osaavat erottaa oleellisen hälinästä ja nähdä niiden todelliset mahdollisuudet.

The Big Four: cloud, big data/analytics, mobile ja social. Vaikka ne ovat olleet pitkään päivittäin nenäni alla ja suorastaan hyppineet silmille, näin ne nyt kaikki kerralla. Tilaisuuden päätteeksi näin nimittäin sovelluksen, jonka olen nähnyt monta kertaa aiemminkin. Meni tunti. Meni muutama lisää. Sitten se tuli: ahaa, näinhän tämän olisi aina pitänyt olla!

Lopultahan teknologian hyödyntämisen parhaita paloja on se, kun kaikki on vaivatonta. Käyttäjä ei tiedä, mitä taustalla tapahtuu tai mitä konepelti allensa kätkeekään. Ei sillä olekaan väliä. Käyttäjä kokee saavansa sen, mitä haluaa – tai parhaassa tapauksessa sen, mitä ei edes tiennyt tarvitsevansa.

Näkemässäni sovelluksessa yhdistyy samaan aiheeseen intohimoisesti suhtautuvien ihmisten halu tietää enemmän, jakaa tietoa verkostonsa kanssa, tulla kuulluksi, sekä saada tietää salaisuuksia, dataan perustuvia ennakoituja skenaarioita tulevasta. Ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Kentän reunalla tai kotikatsomossa. Joustavasti, miellyttävästi, heti, keskeytyksettä. You name it, they did it.

Tennis. Tuo laji, jossa lyödään palloa mailalla kovempaa kuin autot kulkevat ruuhkassa. Peli, jossa piiruntarkka pallon sijoittaminen on osoitus taidosta ja mielenlujuudesta, strategian luomisesta ja toimeenpanosta kirjaimellisesti lennossa. Yhdet kutsuvat sitä vaistoksi, toiset huippu-urheiluksi. Miljoonille katsojille, valmentajille, pelaajille ja idoleidensa varjossa paistatteleville pallotytöille ja -pojille se on kokemus, joka voimaannuttaa, inspiroi ja laittaa pyrkimään parempaan.

Australian Open, US Open, Roland-Garros, Wimbledon. Näitä historiallisia tapahtumia yhdistää katse tulevaisuuteen, tahto tarjota lajista enemmän. Niitä yhdistää ennakoiva analytiikka, pilvipalvelut, mobiilisovellukset ja sosiaalinen kanssakäyminen verkossa. Niitä yhdistää palvelu, jossa pääset sisään peliin –  jopa pelin edelle – ja tiedät enemmän kuin taiturit kentällä. Tai ainakin koet tietäväsi, sillä heillä on kuitenkin pallo hallussa.

Minulle tuon ilahduttavan ahaa-elämyksen tarjosi IBM  SlamTracker –sovellus:  Käyttäjälle niin yksinkertainen, mutta taustalla tapahtuu koko ajan uskomattoman paljon. You name it, we did it.

Eikä muuten haittaa ollenkaan, että kuvassa on myös Nadal ja Federer.

tennis
Pia Posio, viestintäjohtaja, Amcham Finland

Avainsanat: analytiikka, mobiili

Kommentit