Epätavallisen tavallinen työpäivä

Vappu, suomalaisen työn päivä lähestyy. Onko suomalaisessa työnteossa jämähdetty vanhoihin tuttuihin tapoihin? Tässä vappuviikon kunniaksi ajatuksiani epätavallisen tavallisesta työpäivästä.

Kello on 8.15, avaan kalenterin.

Kello 9.00 on päivän ensimmäinen palaveri, audio / videoneuvottelu ja uuden tuotteen esittely. Hyvä, ehdin vielä tarkistaa, ovatko työkaverit tehneet päivityksiä tai kommentteja eilen jakamaani esitykseen.

Hanna on kommentoinut muutamasta asiasta, sekä lisännyt yhden sivun esitykseen, joka on automaattisesti synkronoitunut minulle. Muokkaan paria kohtaa kommenttien mukaisesti ja esitys on valmis. Muistelen, että tänään on tärkeä päivä.

Vielä ehtii katsomaan päivän muuta kalenteria. Puoleenpäivään mennessä pitää kommentoida asiakkaalle lähtevää tarjousta ja viimeistellä siihen yksi kappale. Iltapäivällä on yksi palaveri, mutta palaan siihen myöhemmin.

Tarkistan nopeasti sähköpostin ennen neuvottelua. Huomaan asiakkaalta tulleen yhden postin, jossa kysytään asiasta, johon en osaa vastata. Teen nopean haun asiantuntijahaku-sovelluksella, näppäilen muutaman avainsanan, joihin asiakas viittaa, sekä paikkakunnan Helsinki. Haku tuottaa muutaman henkilön tiedot, katson heidän profiilejaan ja huomaan toisen henkilön olevan asiantuntija, joka osaa varmasti auttaa. Lähetän postin hänelle eteenpäin ja pyydän vastaamaan asiakkaalle.

Neuvottelu alkaa, nopea espresso kapseliautomaatista ja käynnistän isäntänä neuvottelun. Audio ja video toimivat hienosti, asettelen vielä kameran parempaan kuvakulmaan. Kun kaikki ovat saapuneet neuvotteluun, jaan esitykseni neuvottelussa ja kerron laittavani esityksen jakoon pilvipalvelun kautta tietoturvallisesti.

Neuvottelun jälkeen ehdin viimeistellä asiakastarjoukseen yhden kappaleen ja tehdä viimeisen tarkistuksen lähetettävään asiakirjaan. Kuittaan oman osuuteni tehdyksi kappaleesta asiakasvastuulliselle suoraan dokumentista. Se tuli tehtyä sopivasti ennen lounasta.

Lounaalla chattailen muutamalle työkaverille huomenna alkavasta muutaman päivän työreissusta. Teen check-in:in lentokoneeseen ja tarkistan vielä koneen lähtöajan. Twitterissäkin ehtii nopeasti vilkaisemaan, missä maailmalla mennään. Iltapäiväksi on tiedossa yksi palaveri, vaihdan sen verkkopalaveriksi, kun muutama henkilö ei pääse paikalle. Sopii minullekin paremmin. Hymyilen.

Laitan palaveriin liittyvää materiaalia jakoon suljettuun yhteisöön, jossa osallistujat voivat kommentoida ja antaa palautetta sekä jakaa tehtäviä hoidettavaksi. Huomaan vilkasta keskustelua aiheen ympärillä.Merkkaan aamuisen asiakasesityksen CRM-järjestelmään ja huomioin sinne uudet mahdolliset myyntiopparit.

Palaveri sujuu hyvin ja päättyy ajallaan, sain tehtäväksi laittaa lyhyemmän version eräästä esityksestä, helppo homma. Muokkaan ja jaan esityksen saman tien palaverin jälkeen.

HR:stä on tullut sähköpostia. Organisaatiolle tarkoitettu kysely olisi nyt vastattavissa. Ajattelen hoitaa homman ennen matkaa, joten vastailen 15 minuuttia kysymyksiin. Tuli sekin tehtyä kerrankin ajallaan.

Tarkistan vielä päivän lopuksi mitä verkostossani (organisaation sisäinen) on päivän aikana tapahtunut. Toimitusjohtaja kertoo mikroblogissaan isosta kaupasta, tykkään tästä päivityksestä. Kollega Tanskasta on laittanut uuden esityksen kilpailijavertailusta jakeluun, merkkaan sen suosikkeihin ja laitan synkronoitumaan offline-käyttöä varten, jotta voin katsoa sen huomisen lennon aikana.

Päivä alkaa olla lopuillaan. Muistan, että jokin tärkeä asia piti vielä hoitaa tänään, mikähän se oli?

Puhelin soi, tuntematon numero, vastaan. ”Hei, täältä PC-huollosta vaan, Windows-koneesi crashi on nyt korjattu ja käyttöjärjestelmä päivitetty. Voit hakea koneesi tänään ennen kello 16.30” Nyt muistan, tietokone piti hakea. ”Palaan ensi viikolla, minulla on ihan kelpo varakone”, vastaan huollolle.

Etätyöpäivä on päättynyt.

Vietin sen tänään mobiilisti.

Ilman tietokonetta.

Kirjoitus on alunperin julkaistu Mobiilia liiketoimintaa ja teknologiaa -blogissa 20.3.2014.

Avainsanat: BusinessConnect, mobiili, työnteko

Kommentit