Onnistuu koodaus toimittajaltakin

IBM:n Ville Peltolalla oli visio: Yhdistetään toimittajille tyypillinen uteliaisuus ammatilliseen kehittymiseen järjestämällä Rails Girls -työpaja Sanoma Media Finlandin aikakauslehtitoimittajille.

Sanoista tekoihin. Päivän konsepti ja materiaalit ovat kaikille avoimena verkossa. Ne eivät sellaisenaan välttämättä aukea aiheeseen vihkiytymättömälle, joten innostava mentorikaarti on avainasemassa päivän tuotosten onnistumisessa. Meidän ryhmäämme luotsasi IBM:n Kasvuhuoneen tiimi, ja hyvin luotsasikin.

Tässä mainioimmat löydökset suoraan osallistujien suusta:

– Ennen painokonetta ei tarvinnut tuntea, mutta nyt kun ”painokone” on toimiston nurkassa, niin meidän pitää osata käyttää sitä.

Miina Lange , päätoimittaja, Cosmopolitan ja MyCosmo

– Toimittajilta, tai oikeastaan kaikilta tulevaisuuden työntekijöiltä, vaaditaan uteliaisuutta ja pelkäämättömyyttä tekniikan edessä sekä kykyä tarttua toimeen. Juuri sellaiseen Rails girls -päivä kannusti ja oli oikein onnistunut kokonaisuus.

Petti Jännäri, toimituspäällikkö, Vauva ja Meidän Perhe

– Digitoimittaminen vaatii välineiden syvällisempää ymmärrystä, jotta myös mahdollisuuksia osataan ajatella vapautuneemmin. Kun tietää, mikä on mahdollista, ideointi on helpompaa.

Hanna Kangasniemi, kehityspäällikkö

– Ainakin tuli heti fiilis, että koodaaminen voi olla myös hauskaa ja visuaalista. Tähän asti olen kuvitellut, että se on jotain epämääräisten numero- ja kirjainsarjojen syöttöä tympeän mustalle ruudulle.

Sanna Wallenius, toimittaja, Me Naiset

– Kyllä minä edelleenkin arvostan näitä koodarijannuja ja -likkoja, jotka jaksavat nyhrätä niitä ihan loputtomiin. Yllättävää oli kuitenkin se, että koodaaminen onnistui – MINULTAKIN!

Kata Malmberg, toimittaja, Hyvä Terveys

– Ennen vanhaan juttu kirjoitettiin, painettiin lehteen ja julkaistiin ja se oli sitten siinä. Nykyään toimittajien pitää osata kohdistaa juttunsa oikealle yleisölle, jos jutuille haluaa minkäänlaista näkyvyyttä ja levitystä. Pitää olla kartalla kohderyhmästä ja lisäksi seurata millaisilla häsillä ja missä kanavissa potentiaaliset lukijat keskustelee

Teemu Leminen, tuottaja, Soppa365

– Työpaja poisti epäilyjä ja mystiikkaa, mutta myös nosti koodareiden arvostusta. Ei ohjelmointi mahdotonta ole, mutta varsinainen koodaustyö annetaan jatkossakin ammattilaisille. Päivitysten julkaiseminen ja ulkoasun muokkaaminen sen sijaan on journalistin työtä nyt ja tulevaisuudessa. Koska julkaisualustat kehittyvät, tulee myös osaamisen kehittyä. Suuri kiitos IBM:n väelle mielenkiintoisesta työpajasta!

Harri Lindfors, head of digital content, Sanoma Media Finland, Magazine Media

ibm_view_php

 

 

Harri Lindfors, toiminnanjohtaja, verkostojen ammattilainen

Kommentit