Voiko 140 merkillä käynnistää bisnesvallankumouksen?

IBM BusinessConnect Talk, osa 1.

Syksy on alkanut. Samoin tämän vuoden IBM Business Connect -tilaisuuden aktiivinen odottaminen. Koska tiedämme odottavan ajan olevan pitkän, luvassa on ohjelmaa jo ennen varsinaista H-hetkeä Finlandia-talolla. Ja parasta on se, että jokainen voi vaikuttaa tämän ohjelman sisältöön. Etkot järjestetään livenä verkossa, jonne IBM Business Connect Talk kutsuu yhteen kaksi keskustelua herättävää liike-elämän ajattelijaa käymään keskustelua älyn uuden aikakauden hengessä.

Torstaina 11.9. klo 19-20 testataan, voiko 140 merkillä murtaa myyttejä työelämän ”tosiasioista”. Business-evankelista Louis Richardson ja digitaalisuuden asiantuntija Taneli Tikka romuttavat tuolloin työn tekemisen mukatotuudet. Aiheen käsittely jatkuu lokakuussa Finlandia-talolla, jossa Richardson nousee päälavalle.

Katse kiinnitetään työn tekemisen myytteihin ja totuuksiin

Ensimmäinen IBM BusinessConnect Talk ottaa käsittelyyn työn tekemiseen liittyvät harhaluulot. Väittely käydään Twitterissä hashtagilla #ibmfi_bc pitkän linjan teknologia- ja internetyrittäjän Tikan sekä maailmanlaajuisesti mainetta niittäneen liiketoiminnan asiantuntijan Richardsonin välillä. Eikä kahta ilman kolmatta: keskustelua uusiin suuntiin ohjaa lujalla otteella Ville Tolvanen. Tapahtuman Twitter-seuraajia kannustetaan osallistumaan väittelyyn omilla näkemyksillään ja kysymyksillään. Väittelijöitä ei päästetä helpolla.

Pari sanaa torstain näkökulmien esittäjistä:

Louis Richardsonin (@inter_vivos)

Louis Richardson on viralliselta titteliltään IBM Worldwide Storyteller & Enthusiast. Hän on erikoistunut Social Smarter Work -kysymyksiin. Richardsonilla on erittäin kattava käsitys liike-elämän globaaleista nykyhaasteista strategia- ja operatiivisella tasolla. Hän käy työssään jatkuvasti keskusteluja sekä suuryritysten että pienten start-up-yritysten edustajien kanssa.

Taneli Tikka (@tanelitikka)

Taneli Tikka on pitkän linjan yrittäjä. Hänellä on omakohtaista kokemusta riskirahoituksesta yhteensä 13:sta riskirahoituskierroksen verran. Taneli on lisäksi jäsen mm. kahdessa Tekes:in johtoryhmässä ja osallistuu innovaatiopolitiikan kehittämiseen Työ- ja Elinkeinoministeriön työryhmissä, sekä on aiemmin toiminut ohjelmistoyrittäjien hallituksessa. Viimeisin liike on sisäisen start-upin perustaminen Tietoon.

Ville Tolvanen (@villetolvanen)

Ville Tolvanen on intohimoinen yritysmuotoilija, strategi ja sparraaja. Ville puhuu, kirjoittaa, yrittää ja parantaa maailmaa pikseli kerrallaan. Eikä jätä mielipiteillään ketään kylmäksi. Ville on kasvujohtamisen ja muutoksen arkkitehti. Mies, joka näkee syvempiä merkityksiä elämässä, yrityksissä ja yrittämisessä.

Väittelyn seuraamiseen tarvitset Twitterin ja hashtagin #ibmfi_bc, jolla hakemalla pääset mukaan tapahtumiin. Tule seuraamaan, ovatko aidot ajattelijat muiden kanssa samaa mieltä – vai eivät.

Keskustelu on katettu. Sinua tarvitaan.

PS. Etkot ovat osa IBM BusinessConnect 2014 –tapahtumaa, joka järjestetään Finlandia-talossa 15.10.2014. Tapahtumassa on yli 50 herättelevää puheenvuoroa nykyliiketoiminnan haasteista ja etenkin siitä, miten ne ratkaistaan. Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa ibm.com/software/fi/businessconnect.

IBM_BC_kuvapohja_iso_bc

 

Pia Posio, viestintäjohtaja Amcham Finland

Avainsanat: BusinessConnect

Kommentit