Sitä tuputetaan ihan joka puolelta – Top 5 ‑listaa nimittäin

Ihan suunnattoman suuren haasteen ääressä tässä ollaan, kun pitäisi hetkessä muuttua markkinoinnin nörtiksi. Vieläpä sellaiseksi, joka analysoi isoa dataa. Pitäisi olla nörtti, joka analysoi asiakkaan käyttäytymistä sekä ymmärtää ja rakentaa uudenlainen asiakaskokemuksen. Sen pohjalta tulisi markkinoida hyödyntäen monipuolista uutta teknologiaa ja rakentaa koko organisaatio uudestaan uusien roolien ja osaamisen pohjalta.

Joka puolelta tuputetaan neuvoja siitä, miten liikevaihtoa tulisi kasvattaa. Tässä malliksi top 5 -lista pinnalla olevista teemoista:

  1. Ymmärrä asiakasta
  2. Muuta asiakaskokemusta
  3. Hyödynnä mobiilin mahdollisuudet ja hyödynnä uutta digitaalista kanavaa
  4. Rakenna uusia liiketoimintamalleja
  5. Muuta toimintaasi saadun tiedon avulla

Huh. Lisäksi kaikki ovat kilvan tulossa auttamaan automaation rakentamisessa. Koko organisaatiosta ja myynnistä pitäisi tehdä vuorovaikutteinen yhdessä yössä!

Markkinoinnin yhteistyökumppanit painivat oman muutoksensa kourissa. Heillä digitaalisen markkinoinnin ja uudenlaisen mainonnan yhdistäminen pitäisi saada pelittämään tiiviisti yhdessä. Lisäksi pitäisi luoda uusia asiakkaita paremmin palvelevia businessmalleja. Kuulostaa muuten tutulta.

Valoa kohti

No niin, tuossa oli sitten urputus siitä, että koko maailma kohdistaa paineita tänne markkinoinnin kulmaan. Miltä asia oikeasti näyttää tästä kulmasta katsottuna?

Ihan älyttömän upeaa on se, että odotuksia on, ja että saa ja pitää muuttua. Että kerrankin pitää lähteä ihan uudestaan rakentamaan koko yksikön tekemistä. Pienet muutokset jäävät usein huomaamatta tai niiden vaikutus jää laihaksi vaikka uskonkin jatkuvaan muutokseen pienin portain. Mutta isossa muutoksessa on paljon enemmän tunnetta mukana. On kerrankin tarvetta keskustella ruotsalaiseen tyyliin. Koko organisaatio saa siitä äärettömästi energiaa ja draivia. Energiasta osa on muutoksen vastustusta, jota pitää työstää ja saada suunnattua kohti maalia. Lisäksi tunteet ovat pinnassa, kun siirrytään pois mukavuusalueelta.

Muutoksessa on kuitenkin eteenpäin vievää voimaa. Olen huomannut, että monet pohtivat omaa työtään ja tekemistään paljon kriittisemmin ja pystyvät analyyttisesti näkemään, mikä on tarpeellista ja missä pitää korjata.

Top 5 -listaa pukkaa joka puolelta mutta tässä top 1 -neuvo mistä kannattaa aloittaa:

  1. Opiskele uutta

Kauppalehden artikkelista todettiin, että nörtit joutuvat koulun penkille opiskelemaan johtamista ja tiimityöskentelyä sekä sanastoa. Markkinointi sen sijaan joutuu koulunpenkille opiskelemaan teknologiaa, IT-työkaluja ja uutta terminologiaa. Markkinoinnin teknologian maisema näyttää, noh…laajalta!

 

Avainsanat: big data, kilpailukyky, markkinointi, oppiminen

Kommentit