Kevättä rinnassa startup-kentällä

Suomen IBM:lle startup-toiminnassa mukanaolon kirkkain tavoite on luoda toimiva ekosysteemi ja levittää sanomaa Bluemix-kehitysalustasta. Viime syksynä pääsimmekin hyvään vauhtiin Slushin ja muiden hackathonien kanssa: kehittäjillä ja startupeilla riitti kiinnostusta Bluemixiä kohtaan ja ekosysteemi kasvoi uusilla sovelluskehittäjillä. Tänä vuonna tarkoitus on kuitenkin lisätä vauhtia entisestään ja tehdä tutuiksi IBM:n pilviratkaisuiden ja kognitiivisten kyvykkyyksien mahdollisuuksia. Hackathonit ovat erinomainen tilaisuus tähän, sillä niiden kautta sovelluskehittäjät pääsevät tutustumaan Bluemixiin, josta löytyy valmiita ratkaisuja hyödynnettäväksi ja lisänä Watsonin kyvykkyydet. Viime vuoden Slushissa kuvatussa videossa näet tiiviissä paketissa, mistä Bluemixissä on oikein kyse.

Tämän kevään osalta yksi ehdoton kohokohta on useasta hackathon-tapahtumasta koostuva Industryhack, jossa haasteen asettajina toimivat muun muassa Tallink, KONE, Veho ja Ponsse. Hackathonit tuovat yhteen yritykset, sovelluskehittäjät ja startupit, ja mahdollistavat ennennäkemättömien ratkaisujen kehittämisen. Jokaisen tapahtuman jälkeen käteen toivotaan jäävän konkreettisia ja jatkojalostettavia ideoita ja tuotteita – ja parhaassa tapauksessa hackathon-viikonloput toimivat kasvualustana uusille yrityksille. Kiinnostuksella odotan, mitä lahjakkaat kehittäjät saavat aikaan, kun heillä on käytössään parhaat työkalut, eri toimialojen data ja Watsonin kyvykkyydet.

 

Avainsanat: ekosysteemi, innovaatio, Slush

Kommentit