Elinar – Kodin olohuoneen nurkasta kansainväliseksi sisällönhallintaosaajaksi

Mennään reilut parisenkymmentä vuotta taaksepäin Helsinkiin. 46 neliön asunnossa asusti kaksi henkilöä, koira ja viisi tietokonetta koppa auki. Elina ja Ari Juntunen siellä pyörittivät yritystä, joka tunnettiin, ja tunnetaan edelleen, etunimistä muodostetulla nimellä – Elinar.

– Tämä ei käy enää kotiolohuoneesta, totesi Elina eräänä päivänä tietokoneiden valtaamasta tilasta.

Niinpä Haagasta vuokrattiin 1996 kahden huoneen toimistotila. Elinar oli etätyön edelläkävijä: Palkkalistoilla oli kaksi osa-aikaista työntekijää, jotka tekivät töitä Turusta käsin. Yritys teki ensiksi tuotekehitystä hissiohjelmiin ja tarjolla oli myös oma palomuurituote.

Palattiin juurille Poriin, ja niin siirtyi myös Elinarin pääkonttori. Vuosi oli 1997.

 

Elinar on toiminut IBM:n kumppanina koko pitkän tiensä

– IBM:n Notes- ja Domino-teknologiat ovat olleet meillä käytössä alusta lähtien. Teimme näillä muun muassa dokumenttien ja työprosessien hallintaa, muistelee Elina, joka toimii nykyään hallituksen puheenjohtajana.

Aivan alkutaipaleella ei markkinointi- ja myyntityötä tarvinnut juuri tehdä ja ne hoidettiin muun työn ohessa.

– Kasvun myötä tuli tarve erilaisille resursseille: myynti, markkinointi, laadunhallinta, projektien johtaminen ja niin edelleen. Kun työntekijöitä oli vähemmän, jokainen joutui tekemään paljon erilaisia asioita. Tämä kuitenkin rajoitti kasvua, toteaa Elina.

Vuonna 2006 tehtiin laajamittainen strategiatyö, jonka jälkeen keskityttiin lähinnä sisällönhallintaan. Samalla alettiin panostaa vain tiettyihin toimialoihin, esimerkiksi julkishallintoon ja finanssisektoriin.

Edelleen uudenlaista ryhtiä saatiin, kun taustalla aloitettiin hallitustyöskentely. Sitten palkattiin ulkopuolelta toimitusjohtaja, alettiin hyödyntää entisestään strategiaa, sekä tehostaa johtamista.

– Yksi tärkeä asia yritystoiminnan kehittämisessä on ollut ammattimaisen toimitusjohtajan palkkaaminen,  kertoo Elina.

 

IBM on ollut Elinarille tärkeä kumppani ja yhteistyö on ollut kautta aikain hyvää

– IBM-yhteistyö on ajan mittaan vain syventynyt. Olemme nykyisin entistä tiiviimmin tekemisissä IBM:n kanssa, Elina toteaa.

IBM-kumppanuus on tuonut myös uskottavuutta, koska IBM tunnetaan kaikkialla. IBM:llä ei ole vain teknologista terää, vaan se on myös globaalisti tunnettu kaupallinen osaaja. Yhteistyöllä on ollut iso merkitys verkostojen sekä kansainvälisen tason mahdollisuuksien saamiseksi.

Elinar kasvaa tällä hetkellä nopeasti. Viime vuonna yritykseen palkattiin seitsemän uutta työntekijää.

– Kasvu haetaan kansainvälisiltä markkinoilta. Potentiaali on ulkomailla. Teemoista erityisesti tekoäly on sellainen, jossa on paljon mahdollisuuksia, Elina kertoo ja jatkaa:

– Kun tulee uusia teknologioita, me elämme siitä. Se antaa motivaatiota tekemiseen ja oppiminen on innoituksemme. Teknologia on miellyttävä haaste, jonka haluamme ottaa vastaan ja saavuttaa sen avulla mahdollisimman paljon liiketoimintahyötyä asiakkaillemme.

 

Elina Juntunen, Elinar

Lue lisää Elinarista täältä.

 

 

Avainsanat: #100kasvutarinaa, liiketoiminta, sisällönhallinta

Kommentit