Watson kutsuu nuoria koodaamaan

Meillä on vastuu huolehtia nuorten kiinnostuksesta, koska takuu hienosta tulevaisuudesta syntyy vain ja ainoastaan opettamisella ja oppimisella. Tätä varten olemme suunnitelleet kilpailuhenkisen koodikoulun ja haasteen koodaamisesta kiinnostuneille nuorille.

IBM Suomi järjestää Helsingissä 10.10.-1.12.2017 Watson at school -koodikoulun yläaste- ja lukioikäisille nuorille. Projekti toteutetaan IBM pilvialustan työkalujen avulla IBM Watsonia hyödyntäen ja siihen osallistuu kahdeksan 2-3 oppilaan tiimiä. Tiimit pääsevät ideoimaan, kuinka Watson-tekoälyä voisi hyödyntää kouluissa ja minkä ongelman sen avulla voisi ratkaista. Kuten oikeassakin työelämässä, parhaimmat ideat saavat laajasti huomiota ja ne palkitaan.

Watson on ensimmäinen kaupallinen kognitiivinen järjestelmä, joka edustaa uuden aikakauden tietojenkäsittelyä. On tärkeää että mahdollisimman monelle kouluikäiselle tarjotaan kosketuspinta, jossa he saavat rauhassa tutustua Watsoniin. Tavoitteena on kasvattaa nuorten tietämystä IT-alasta ja sen mahdollisuuksista haastamalla heidät konkreettisten ongelmien ratkaisemiseen koodaamisen ja tekoälyn avulla.

Projektiin kuuluu kolme työpajakertaa. Startti tapahtuu IBM:n pääkonttorilla, jossa esitellään Watsonia ja työkaluja IBM-asiantuntijan johdolla. Oppilaat saavat tukea IBM:n asiantuntijoilta läpi kilpailun esimerkiksi Slack-palvelun kautta. Toinen tapaamiskerta sijoittuu Watson Helsinki Summit -tapahtumaan Messukeskuksessa. Siellä oppilaat saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden keskustella maailman nuorimman, vasta 13-vuotiaan Watson-koodaajan, Tanmay Bakshin kanssa.

Kolmannella kerralla IBM:n pääkonttorilla viimeistellään työt ja loppupäivästä IBM:n jury valitsee kolme parasta ideaa. Nämä kolme parasta tiimiä osallistuvat Slush-tapahtumaan, jossa koko kisan voittaja selviää.

Heitän nyt pallon teille, nuoret. Ilmoittautukaa ja tulkaa oppimaan, parhaimmassa tapauksessa jopa voittamaan. Tekoäly on teidän, käyttäkää sitä viisaasti!

P.S. Jos et vielä ole ilmoittautunut Watson Helsinki Summit -tapahtumaan 18.10., voit tehdä sen täällä.

Avainsanat: koodikoulu, tekoäly, watson

Kommentit