Quad9 – Tietoturvaa käyttäjille ilmaiseksi

Oletko tietoinen siitä, että kun surffailet verkossa DNS-palvelimet keräävät sinusta jatkuvasti tietoa? Tietoa siitä missä olet, millä laitteella surffailet ja millä verkkosivustoilla vierailet.

Marraskuussa lanseerasimme Quad9-yhteistyöhankkeen yhdessä Packet Clearing Housen (PCH) ja Global Cyber Alliancen kanssa. Quad9 on DNS-palvelu, joka auttaa suojaamaan verkon käyttäjiä miljoonilta haitallisilta sivuilta ja niiden uhilta mahdollisimman vaivattomasti. Palvelu on kaikkien käytettävissä ilman kustannuksia ja se on suunnattu niin yksityishenkilöille kuin yrityksille. Quad9-palvelun käyttöönotto ei vaadi muuta kuin nimikyselyiden kohdistamista 9.9.9.9 DNS-osoitteeseen.

Palvelua voidaan soveltaa mobiililaitteiden, älytelevisioiden sekä verkkoon kytkettyjen IoT-laitteiden suojaamiseen. Poiketen monesta muusta nimipalvelusta, jotka keräävät käyttäjistään tietoa kaupallisiin tarkoituksiinsa, Quad9 ei kerää lainkaan henkilötietoja.

Videolla kerron tarkemmin, mistä tässä yhteistyöhankkeessa on kyse ja miten voit ottaa sen käyttöösi.

Lue lisää Quad9 DNS-palvelusta ja ota se heti käyttöön!

Avainsanat: DNS, Iot, kyberturvallisuus, mobiili, Quad9, tietoturva

Kommentit