Mimmit koodaa -koulutuksissa syvennytään Watsonin maailmaan

Tea Suuronen (vas.) ja Sandra Calvo-Martinez järjestävät IBM:n Mimmit koodaa -koulutukset.

IBM <3 #Mimmitkoodaa tekoälyn tahdissa

Ohjelmistoyrittäjät ry lanseeraa yhdessä Vlada Laukkosen kanssa Mimmit koodaa -koulutussarjan helmikuun lopussa. Koko projektin tarkoituksena on viedä eteenpäin IT-osaamista ja houkutella lisää naisia IT-alalle.

IBM on yksi Ohjelmistoyrittäjät ry:n perustaja- ja jäsenyrityksistä. Lähdimme yrityksenä mukaan tähän haasteeseen, koska haluamme houkutella lisää hyviä tekijöitä alalle.

Heti alkuun järjestän yhdessä meidän pilviasiantuntija Sandra Calvo-Martinezin kanssa mimmeille kaksi koulutusta, joiden tarkoitus on avata millaista työskentely IT-alalla oikeasti on. Saamme samalla mahdollisuuden kertoa kuinka monipuolisia työtehtäviä ja rooleja alalla ja esimerkiksi IBM:llä on.

Haluamme kannustaa kaikkia IT-alasta kiinnostuneita ja painottaa sitä, että lähtövaatimuksena ei todellakaan tarvitse olla koodauksen supertähti, vaan uteliaisuus ja halu oppia uutta ovat suurimmassa roolissa.

Kun itse aloitin IBM:llä, koodiosaamiseni oli kirjaimellisesti alle 100 riviä koodia, mutta sen jälkeen oppimiskäyrä onkin ollut huima. En vieläkään ole koodauksen supertähti, mutta omassa roolissani minun ei tarvitsekaan olla. Riittää, että ymmärrän mitä kooditasolla tapahtuu, ja mihin kaikkeen sitä voidaan hyödyntää.

Mimmit koodaa -tapahtumasarjan Launch 28.2.2018

#mimmitkoodaa-projekti tarjoaa sarjan maksuttomia yritysten vetämiä koulutuksia, joissa esitellään laajasti ohjelmistoalaa ja eri teknologioita. Koulutuksissa käydään läpi muun muassa front- ja back-end -tekniikoita ja teknologiaa, verkkokaupan rakentamista, tekoälyä, pilvipalveluita ja mobiilisovellusten kehittämistä.

Meidän fokusalueemme projektissa on tekoäly ja koneoppiminen. Kevään mittaan onkin luvassa hienoja hetkiä IBM Watsonin parissa.

Koodia opetteleville on olemassa jo todella paljon valmista materiaalia. Omasta kokemuksesta voin kuitenkin sanoa, että tarvitsin alkuun pientä vetoapua, jotta osasin lähteä suunnistamaan uudessa maailmassa. Nyt tätä vetoapua on tarjolla muillekin!

Tarjoamme koulutuksia, joissa kääritään hihat ja ryhdytään hommiin!

Aloitamme koulutuksen kahdella setillä, jotka ovat tasoltaan sopivia aloittelijoille. Koulutuksissa keskitymme tekoälyyn ja neuroverkkoihin; miten ne rakentuvat ja miten ne toimivat.

Alustuksen jälkeen kääritään hihat ja ryhdytään hommiin. Olemme suunnitelleet kaksi hands-on-harjoitusta. Ensimmäisen harjoituksen aikana tutustumme Watsonin kuvantunnistuskyvykkyyksiin ja miten itse voi kouluttaa omia luokkia ja luokittelijoita. Harjoitus tehdään Node-REDilllä. Se on visuaalinen työkalu, jolla pystymme koko ajan seuraamaan, millaisia legopalikoita tuodaan rakennelmaan lisää ja miksi.

Toinen harjoite onkin haastavampi ja käytämme siinä Data Science Experience -työkalua, jossa hyödynnämme erilaisia datan lähteitä ja pohdimme Deep Learning -mielessä, miten voisimme kehittää esimerkiksi oman tekoälyn.

Tarkoitus on, että koulutustemme jälkeen osallistujat ymmärtävät tekoälyn ja neuroverkkojen hyödyntämiseen liittyvät keskeiset asiat ja termit. Käytännön tasolla tarkoitus on opettaa, miten yksinkertaisesti tekoälyä voidaan hyödyntää kuvantunnistamisessa API-rajapintoja käyttäen sekä datalähteiden yhdistämisen haastavampiin sovelluksiin.

Sovelluskehityksen aakkosissa siis mennään!

Mitä seuraavaksi?

Tulemme myös tarjoamaan alkeet jo hallitseville jatkokoulutuspäivän toukokuussa, jolloin syvennytään lisää Watsonin maailmaan. Tästä kerromme lisää, kun saamme paketin kasaan. Pysy kuulolla!

Jotta alkanut innostus ei pääse laantumaan, tässä muutamia ennakkomateriaaleja:

  • Luo itsellesi maksuton IBM Cloud -tili.
  • Aloita oma Your Journey with Watson ja tutustu Getting started with IBM Cloud -sivustoon, josta löytyy kattavasti erilaisia tutoriaaleja, demoja ja harkkoja, joilla pääsee hyvin alkuun.

 

Muista seurata Mimmit koodaa -websivustoa: sivuille ilmestyy ilmoittautumislinkki myös IBM:n koulutukseen.

Avainsanat: #mimmitkoodaa, IBM Cloud, IBM Watson, ohjelmistoyrittäjät

Kommentit