“Miksi lopetat? Koska 8 laskee mun keskiarvoa”

On sattumaa ja sattuman seurausta, että itse päädyin teknologia-alalle. Muiden edetessä ala-asteella koodauksessa jouhevasti, kirjoitin itse ruudulle “Vastaa saamarin rakkine”, kun homma ei edennyt. Läpällä, sanoisi nykynuori. Opettaja taisi puistella päätään toivoen tunnin pikaista loppumista.

Otsikossa oleva “Koska 8 laskee mun keskiarvoa”, oli vastaukseni lukion fysiikan opettajalle, kun kerroin lopettavani pitkän fysiikan lukiossa. Opettaja oli kiukkuinen siitä, että tytöt antavat helposti periksi, jos ei tule ysejä ja kymppejä. Juuri niin tein. Pitkän matikan pidin.

Hetkinen. Mitäpä jos minulla olisi ollut ala-asteella käytössäni tekoälyä hyödyntävä kone. Olisiko kone huomannut, missä kohtaa en etene tehtävässä, ja opastanut minua yksilöllisesti tehtävässä eteenpäin? Rakkine olisi vastannut ja neuvonut kärsimätöntä.

Mitä jos fysiikan tunnilla opettajan vieressä olisi ollut IBM Watson -tekoäly tarkkailemassa oppimistani ja vaikeuksiani? Olisiko Watson voinut suositella minulle alueita, joihin kannattaa panostaa ja joissa erityisesti logiikkani petti. Olisi, koska Watson on oppiva tietojärjestelmä. Se olisi tarkkaillut edistymistäni, analysoinut järjenjuoksuani ja pitkämielisesti hakenut minulle sopivia tapoja oppia lisää. Watson olisi ymmärtänyt jopa huumoriani, todeten, että “Ahaa, rakkine on synonyymi minulle”.

Olisiko minulla ollut paremmat edellytykset valita ammattini luonnontieteiden, teknologian, insinööritaidon tai matematiikan alalta, jos oppiva tietojärjestelmä olisi avittanut kehitystäni? Mahdollisesti.

Onneksi päädyin sattumalta, yritysvierailun kautta, teknologia-alalle. Vilkkaasta mielikuvituksesta on ollut apua siinä, että on päässyt myyjien kanssa samalle tasolle ja ymmärtänyt, mitä ropellihatut haluavat saada aikaan. Loogisesta ajattelusta ja välillä sen puutteesta on ollut hyötyä.

 

Monimuotoisessa, tasa-arvoisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä itää luovuuden siemen

Onnea on ollut myös matkassa, että päädyin yritykseen, joka kunnioittaa ihmisten ja ajatusten monimuotoisuutta. Naisnäkökulmasta on hienoa, että IBM:llä on pitkä historia tasa-arvoisessa työkulttuurissa ulottuen vuoteen 1899, kun yritykseemme palkattiin ensimmäinen naispuolinen työntekijä. Monimuotoisessa, tasa-arvoisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä itää luovuuden siemen. Me IBM:llä haluamme kehittää jatkuvasti työkulttuuriamme ja haluamme kannustaa lisää naisia IT-alalle.

Viime viikolla lanseerattiin Mimmit koodaa -koulutussarja, jonka tarkoituksena on viedä eteenpäin IT-osaamista ja houkutella lisää naisia IT-alalle. Oli ilo huomata, kuinka nuoret naiset innostuivat tarjoamistamme koulutuksista ja ne täyttyivät salamannopeasti. On tärkeää ymmärtää, että naisilla on ratkaiseva rooli globaalissa taloudessa. Naisia tarvitaan teknologia-aloilla!

Ihaillen luin maanantain Helsingin Sanomista, kuinka kotiäiti, franchising-yrittäjä Mari Ahti vetää tiedekerhoja pikkulapsille. Tuossa porukassa otetaan tieteistä ilo irti, leikkien ja kokeillen. Tiede tulee tutuksi.

Varmaa on, että teknologia-ala tulee tulevaisuudessa tarjoamaan paljon mielenkiintoisia työtehtäviä.  Pidetään huolta siitä, että suomalaisilla nuorilla on parhaat edellytykset, osaaminen ja luovuus päästä näihin töihin käsiksi. Ollaan rohkeita teknologian ja tekoälyn monimuotoisessa hyödyntämisessä jo koulussa.

 

Lue lisää IBM:n diversiteetistä täältä.

Kurkkaa myös Citizen IBM Blogiin ja lue uusimmat STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) aiheiset kirjoitukset.

 

 

Avainsanat: diversiteetti, IBM Watson, koulutus, monimuotoisuus, tasa-arvo, tekoäly, työhyvinvointi

Kommentit