Koodaamalla apua sinne, missä sitä eniten tarvitaan

Digitalisaation ytimessä on koodi ja sen tuottaneet koodarit, jotka toimivat nykyajan ”seppinä”. Koodareiden ratkaisut mahdollistavat helpotusta käytännön ongelmiin. Koodin merkitys toiminnan tehostajana ns. normaali olosuhteissa on ollut kiistämätön, puhumattakaan koodin vaikutuksesta. Toki myös koodarin ammatti on isossa muutoksessa. Uusien teknologioiden ja keinoälyn käytön lisääntyessä ja koodin muuttaessa muotoaan ja yhdistyessään näihin uusiin teknologioihin. Koodarin rooli elämän helpottajana ja ”maailman seppänä” jatkuu moniosaajana ja yhdistäjänä tuoden nämä uudet teknologiat kaikkien ulottuville käytännön sovelluksina ja ratkaisuina.

Entä, kun siirrytään normaaliolosuhteista kriisitilanteeseen luonnonkatastrofin tai sään ääri-ilmiöiden seurauksena? Eihän näissä tapauksissa koodilla ole merkitystä, koska keskitymme Maslowin tarvehierarkian mukaisesti perustarpeiden hoitamiseen ja varmistamiseen?

Päinvastoin. Juuri näissä olosuhteissa pienikin helpotus tilanteen paremmassa hallinnassa, logistiikassa tai vaikkapa yhteydenpidossa tuottavat merkityksellistä parannusta inhimillisiin olosuhteisiin ja lyhentävät aikaa tilanteen palauttamisessa normaaliksi tai ainakin siedettäviksi.  Pilvipalveluiden avulla palveluita voidaan tuottaa samanaikaisesti useasta eri sijainnista, vaikka tietyssä paikassa oleva infrastruktuuri ei olisikaan käytettävissä. Tiedon, analytiikan ja tekoälyn avulla apua ja toimintaa voidaan kohdistaa paremmin ja tehokkaammin sitä eniten tarvitseville. Parhaimmassa tapauksessa voidaan estää tilanteen pahentuminen tai ennaltaehkäistä tilanteiden syntymistä.

Call for Code – Ota haaste vastaan!

 

Call for Code on haaste koodareille näyttää mihin nykyajan ”sepät” pystyvät ja miten koodilla voidaan helpottaa ja ennaltaehkäistä kriisitilanteiden eskaloituminen pahemmaksi. Tämä on kilpailu, joka tarjoaa mahdollisuuden haastaa itsesi ja nykyiset toimintatavat. Tässä projektissa voit haastaa itsesi uusille ja innovatiivisille ajatuksille, miten tilannetta voidaan parantaa. Yhteistyökumppaneina haasteessa toimivat Yhdistyneet Kansakunnat ja Punainen Risti tuoden haasteisiin todellista näkemystä ja kokemusta. Kilpailun voittajien on mahdollista toteuttaa ratkaisunsa käytännössä sekä heille avautuu mahdollisuus verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa.

Koodarin tapa muuttaa maailmaa voi siis tapahtua koodamalla. Kaikilla meillä on omat tapamme tukea kanssaihmisiä hädän hetkellä ja koodareille paras ja tehokkain tapa on tehdä sitä, missä olemme parhaita ja mikä pitää meidät liikkeessä: koodi sen kaikissa muodoissaan!

 

Miten liittyä mukaan?

  • Rekisteröidy osoitteessa:  Callforcode.org,
  • Osallistu mukaan projektiin itsenäisesti tai korkeintaan viiden hengen tiimeissä,
  • Ilmoittaudu 28.10 mennessä,
  • Kolmekymmentä semi-finalistia valitaan lokakuussa,
  • Tuomaristo valitsee kolmen finalistin joukosta voittajan, joka julkistetaan vuoden 2018 lopulla!

Lisätietoja, aikataulu ja tietoja tapahtumista sekä koulutuksista saatavilla osoitteessa:

http://www.developer.ibm.com/callforcode.

 

Lue lisää aiheesta:

Avainsanat: analytiikka, Call for Code, data, digitalisaatio, koodi, ohjelmistokehittäjät

Kommentit