IoT-allianssi kutoo eri toimittajien ratkaisut toimivaksi kokonaisuudeksi

Teollisen internetin palvelukehitysprojektit ovat lähtökohtaisesti monimutkaisia niin teknisesti kuin palvelumuotoilunkin osalta. Arkkitehtuurissa on huomioitava mm. millaisia sensoreita tarvitaan, miten tietoliikenneyhteydet ratkotaan, minne data kerätään ja miten saadusta datasta jalostetaan ymmärrystä liiketoiminnalle sekä missä muodossa asiakas haluaa sovelluksen käyttöönsä.

Toimivat ratkaisut yhdeltä luukulta

Käytännössä IoT-projekteissa on mukana suurehko joukko toimittajia ja kokonaisuuden hallinnan kannalta tilanne voi olla asiakkaalle kompleksinen. Jotta asiakkaille olisi tarjolla sopivia kokonaisratkaisuja, ovat IBM ja DNA aloittaneet IoT-yhteistyön. Lisäksi molemmat osapuolet ovat mukana teknologia-, strategia- ja designyritys Solitan kokoamassa IoT- allianssissa, joka kokoaa yhteen alan parhaimmiston sensoritoimittajista aina loppukäyttäjäpalveluihin.  Allianssi auttaa asiakkaita valitsemaan tarvittavat osaratkaisut toimivaksi IoT-kokonaisuudeksi. Palvelu toimii yhden luukun periaatteella, jota IBM vahvistaa omalla teknologiaosaamisellaan.

DNA tuottaa asiakkaille laadukkaat tietoliikenneyhteydet sensoridataan niin Suomessa kuin kansainvälisesti IoT World Alliancen tukemana. Täydellinen tekninen ja kaupallinen IoT-liittymähallinta on olennainen osa luotettavia bisneskriittisiä IoT-toteutuksia. Yhteistyön ensimmäisenä askeleena olemme yhdessä rakentaneet valmiin integraation DNA:n käyttämän Cisco Jasper IoT-liittymähallinnan ja IBM Cloud -alustan välille. Yhdessä pystymme tarjoamaan globaalit, huippuskaalautuvat alustat, jotka todistetusti toimivat saumattomasti yhteen nopeuttaen asiakkaan uusia IoT -lähtöjä merkittävästi.

Solitan IoT-liiketoiminnan johtajan Janne Siltarin mukaan IoT-allianssi on avoin partnerivetoinen yhteistyömalli, jossa on ratkaistu asiakkaiden IoT-hanketoteutuksiin tarvittavat työkalut ja teknologiat. Räätälöitävien ja asiakaslähtöisten palvelupolun ratkaisumallien avulla asiakas pääsee välittömästi etenemään oman IoT-toteutuksensa kanssa. IBM ja DNA tuovat palveluiden integroinnilla IoT-allianssiin selkeät ratkaisut sensoridatan sujuvaan siirtoon pilvipalveluihin, jonka asiakas kykenee reaaliaikaisesti ja kustannustehokkaasti hallitsemaan.

”IBM:n ratkaisussa data, näkemys ja opetukset tekoälylle ovat aina asiakkaan omaisuutta.”

Jotta asiakas saa sensoreiden tuottamasta datasta irti kaiken tarvittavan arvon ja liiketoimintahyödyn, pitää dataa pystyä pureskelemaan, mikä tapahtuu tekoälyn, syväoppimisen, koneoppimisen tai muiden kognitiivisten teknologioiden avulla. IBM tarjoaa markkinoiden johtaviin kuuluvan alustan, joka yhdistää pilven, datan ja tekoälyn. Sen avulla asiakas voi säilyttää dataa, louhia siitä näkemystä liiketoiminnan kehityksen tueksi tai esimerkiksi testata konenäköä tai tekstianalyysia tekoälyn avulla. Alustan lisäksi asiakkaiden käytössä on lukuisia toimialakohtaisia ratkaisupaketointeja moniin käyttökohteisiin, kuten älykkääseen kunnossapitoon, tuotannon optimointiin, laadun valvontaan, älykkäisiin rakennuksiin tai digitaalisiin kaksosiin. Koska IoT-toteutukset ovat usein asiakkaille bisneskriittisiä ja uniikkia lisäarvoa tuottavia hankkeita, niin IBM:n ratkaisussa data, näkemys ja opetukset tekoälylle ovat aina asiakkaan omaisuutta.

Allianssin tarjoamien valmiiden palvelukokonaisuuksien avulla IoT-hankkeiden toteutus ensimmäisestä ideasta tuotantoon helpottuu merkittävästi.

 

Tutustu tarkemmin IBM:n Watson IoT ratkaisuihin: https://www.ibm.com/internet-of-things

 

Tutustu tarkemmin DNA:n IOT Connectivity ratkaisuun: https://www.dna.fi/yrityksille/iot/iot-ratkaisut

Avainsanat: Iot, Watson IoT, yhteistyö

Kommentit