Koodaamalla kohti parempaa huomista

Avaruusteollisuus tuntuu vieläkin alalta, joka on käsiemme ulottumattomissa. Alalta, jossa vain muutamat erittäin taitavat, käsin poimitut henkilöt saavat etuoikeuden työskennellä. Asiaan on viimein tullut muutos!

Elokuun 27.­–30. päivänä IBM oli mukana tukemassa World Challenge Finland -tapahtumaa yhteistyössä YKn, ESAn ja NASA World Wind -tiimin kanssa. Ultrahackin järjestämän innovaatiotapahtuman tarkoituksena oli innovoida ratkaisuja, jotka hyödyntävät dataa paremman terveyden, koulutuksen sekä kestävämmän maapallon ja maailmanrauhan saavuttamiseksi.

Tutkijat ympäri maailmaa kokoontuivat ratkomaan planeettamme kriittisimpiä ongelmia liikenteen suunnittelusta ja ilmansaasteiden vähentämisestä jopa vaihtoehtoisten ruokaratkaisujen kehittämiseen Marsin olosuhteisiin.

Nasa ja ESA tarjosivat kilpailijoille avoimen lähdekoodin ratkaisun – virtuaalisen maapallon nimeltä World Wind – datan esittämistä varten. Tehtävänanto oli yksinkertainen: ”Make a better world”.

Helsingissä pidetty finaaliviikko kokosi joukkueista parhaat esittelemään ideansa eri yritysten, alojen ja jopa ESA:n ja NASAN:n World Windin edustajille. Helsingissä vietetyn viikon aikana joukkueet tekivät kovasti töitä kehittääkseen konseptejaan mahdollisimman toteuttamiskelpoisiksi.

Tulevaisuuden ratkaisut toimivat reaaliajassa ja ennakoivat kriisejä

Tapahtumassa jaettiin useita palkintoja asiantuntijatiimien parhaille ideoille ja sovelluksille. Alla muutamia mainitsemisen arvoisia innovaatioita:

Smart Pollen Monitoring – Verkkosovellus, joka näyttää senhetkisen siitepölytilanteen sijainnin perusteella. Sovellus ottaa huomioon jokaisen puun kullakin alueella. Allergikot voivat suunnitella reittinsä siten, että välttävät pahimmat siitepölykeskittymät.

Aalto KitSat – Koulutuksellisia satelliitteja, joilla tuodaan avaruusteknologia lähemmäs kaikkia. KitSatin avulla kuka tahansa voi rakentaa opetuksellisen satelliitin ja ymmärtää avaruusalalla tarvittavia taitoja.

Haasteen pääpalkinnon voitti Wildfire AWARE. Wildfire AWARE käytti koneoppimista käyden läpi dataa tuhansista metsäpaloista vuosien varrelta. Nyt sovelluksen tarkoitus on ennustaa ja estää metsäpaloja sekä siten pelastaa ihmishenkiä.

Jos inspiraatiosi on hukassa tai usko ihmiskuntaan ehtymässä, käy katsomassa toinen toistaan upeampia projekteja, joiden ensisijainen tarkoitus on tehdä maailmastamme parempi paikka: http://worldchallenge.live/projects.html

IBM käyttää teknologiaa valoisamman tulevaisuuden turvaamiseksi ja puskee ihmiskuntaa aktiivisesti eteenpäin kehittäjäyhteisönsä avulla. IBM on ylpeä siitä, että saimme ja saamme olla mukana parantamassa maailmaa! Käy lukemassa lisää Call for Code -haasteesta täältä: https://callforcode.org/

Avainsanat: AI, CallForCode

Kommentit